4日目

4日目。
このくらいの時期からようやく頭が国外モードに切り替わってくる。
朝夕のリズムや言語脳や文化の差異だったり。
アイルランドの良いところが見えてくると、日本の良いところ、そうでないところも自ずと浮き出てくる。この感覚がとっても大切で、与えられた多角的視点を持ち帰って今後のRobbin’ Nestに反映させる。
きっとこれがカズ君や僕に出来ることの一つ。
スライゴーでの1日。
早朝は海辺まで出かけ散策。
今度は街中へ戻り、色々なお店を回りながら街の人達と触れ合う。(昨日も書いたけど、本当に誰にでも話しかけられるし、みんなとってもウエルカム。(ダブリンみたいな都会にはどんどん人が増えて、こういうのが無くなっているみたい)
素朴でお節介な(いい意味で)人達。
自己分析では意外とシャイで、誰かと関係性を深めるのに比較的時間がかかるんだけど、この国にいるとその感覚も少し変化があり、海外から弘前を訪れてくれる人に、とってもお節介したくなる。笑
中心地から車で20分程。ゆみ子さん、マークの地元のPUBにお邪魔してゆみ子さんがトラッドのレッスンを受けている間、PUBマンのCian(キアン)としばらく交流。
この国ではどんな人達がどんなお酒を飲んで、街の酔っ払い達とどう付き合っているか。笑
このPUBでの2時間が今日のハイライトだったな。僕より20個近く若いキアンの貫禄と懐の深さ。大いに学びたい。
そうだ、料理研究家で書籍もたくさんあるゆみ子さん。(以下参照、是非読んでみてくださいね、お店にも置いてますよ)
以前、アニキ分とこの街を訪れた時に彼女が招待してくれた某日本料理屋さんで、もの凄い鯛焼きが出て来て爆笑(アニキ苦笑い)した経験もあってか、今回セレクトしてくれる食事はどこもとても美味。写真はアフリカンカフェで食べたヤギ肉のカレー。(2600円也 汗)
締めくくりは安定のPUBクロール、気付けば深夜1時。
2人のペースに合わせて飲んでいると、普段あんまりそういうことのない自分も、立ちながら眠ったりする。笑
街の人達とお二人のホスピタリティに包まれる幸せな1日。
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Day 4.
It is around this time that my mind finally switches over to the foreign country mode.
The routine of the day and night, the language, cultural differences, and so on.
The positive and negative aspects of Japan become apparent as the positive aspects of Ireland become apparent.
This is very important, and I will bring back the multifaceted viewpoints that I was given and reflect on them in the future at Robbin’s Nest.
I am sure this is one of our tasks in life.
A day in Sligo.
We went for a walk on the beach early in the morning.
Went back to the city and visited various stores, meeting people here. As I wrote yesterday, you are really talked to by anyone and they are very welcoming.
Driving from the center of the city takes about 20 minutes.
We visited Yumiko and Mark’s local pub, and while Yumiko was taking traditional lessons, we had a good chat with Cian, the PUB MAN.
He told us about the details of his work and, of course, how he deals with the drunkards in town!
The two hours in this pub were the highlight of my day.
Cian, who is almost 20 years younger than me, is a gentleman!
I learned a lot from him.
And they took me to some nice places to have great meals.
(The photo is a goat meat curry I had at an African cafe.)
After finishing the night with a pub crawl, we realized it was 1:00 am.
The town’s hospitality and the two of them made for a happy day.

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